skip to Main Content
idea@insidealab.com

Yeni tasarımımız

Heyecanlıyız. Çünkü uzun süredir üzerine kafa yorduğumuz bir konuydu, tasarımımız. Heyecanlandık çünkü biz yeniliği seviyoruz. Heyecanlandık çünkü daha çok fikri barındırsın istedik. İçerden fikirleri yansıttı. Şimdi de sormak istedik. Siz ne düşünüyorsunuz? Ana hatlarıyla böyle bir tasarıma siz olsanız neler katardınız? Neleri değiştirirdiniz?

Biz tasarımı yenileyelim düşüncesine girdiğimizde bir çok işlevin, görselin hatta kurumsal iz’imizin değişeceğinin farkındaydık. Bir çok şey değişecekti. Biz başlarken şuna inandık, tüm bu değişim paydaşlarımızın içinde olduğunu bildiğimiz değere odaklanışımızı – “insidea”yı – daha iyi yansıtacaktı.

Değişime dair ilk fikirler gelmeye başladığında, hepsi özünde yaptığımız işi daha iyi yansıtmakla ilgiliydi. Bunun gibi basit bir hedef olunca tabii doğru bir amaç gibi görünüyor. Ancak  bir işletme sayfası söz konusu olunca aklımıza gelen duruluk oluyor. Ancak “insidea” olup içerden bir değişim ve yenileşimi ifade ediyorsa, farklılaşmalıydı. Derdimiz duruluk değil, olmamalıydı. Kullanıcı ziyaret ettiğinde, içinde kaybolacağı ve kendi içinden yeni bir düşünceyle, fikirlerle belki de bir yansımayla kendini yeniden bulacağı bir tasarım yapmaya çalıştık. Bu tasarımın bir kısmı ana hatlar, birazı görsellerle, şematikle ifade edildi. Bir kısmını da umut ediyoruz söylemlerle ifade edeceğiz. En iyi tasarımı yapmadığımızı biliyoruz, umudumuz birlikte çalıştığımız çalışacağımız kurumlara içlerindeki güce ne kadar inandığımızı anlatabilmek, çağrıştırabilmek.

Düşünceler derin ve iyi niyetli. Böyle olunca sonuç olarak yaklaştık. Ancak arzu ederseniz sizde bizle fikirlerinizi paylaşın. Bizim içeriden çıkan değerler kadar dışarıdan gözlerin izlenimlerine de ihtiyacımız var.

Tasarımla ilgili gördüğünüz eksikleri, görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşmak için tıklayın

This Post Has 0 Comments

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Back To Top